Hogyan dolgozik a villanyszerelő Budapest vonzáskörzetében ?
 
 • 2017. 09. 26. 15:58 Hogyan dolgozik a villanyszerelő Budapest vonzáskörzetében ?

  Már kevés pénzből is megoldható a villanyszerelés kivitelezése,


  ám teljes körű szolgáltatást nyújó villanyszerelési munkák esetében pl. egy új családi ház építésénél - akár a költségék 10 -12%-ába is belekerülhet.


  Első lépésben nagyon fontos tényező az, hogy a villanyszerelő Budapest területén az erős-, és gyengeáramú villamos hálózatot megtervezze, illetve leegyeztesse az ingatlan tulajdonosával. Az ilyen módon elkészült villamos hálózat - amennyiben jól megtervezett, és a szakmai előírásoknak is megfelel - hosszú távon fogja szolgálni a biztonságos üzemeltetést.


  Nagyon nagy probléma az, hogy sok lakás kigyullad a régi Al MM-falvezetékek - vakolatba elhelyezet kettős szigetelésű alumínium vezeték - elöregedése miatt, amely így tűzveszélyt vonz maga után.


  A 70-es, és 80-as években készült panel lakások villanyvezetékeit ezért kell felújítani, hiszen nem bírják a konyhai, és szobai elektromos gépek terheléseit. Régebben mindössze 1 robotgép volt a konyhában, és egy Tv+porszívó az egész lakásban, melyeket még elbírt az akkori villamos hálózat, de a mai igényeket tekintve már ez nem igaz.


  Második lépésben készítsünk egy listát a lakásban használt elektromos készülékeinkről, és alaposan tekintsük végig, hogy helyiségenként, milyen típusú világítást szeretnénk, amit a villanyszerelővel beszéljünk át, illetve ha egyéb igényeink is vannak terveztessük meg azt vele.


  Harmadik lépésben javasoljuk, hogy már meglévő épületek elektromos hálózatának az átalakítását, átvizsgálását ütemezze a festési munkák előtti időszakra. Ebben az esetben lehetőség nyílik arra, hogy a csövekben futó vezetékeket, és dobozokat kicserélje, és korszerűsítse a villamosipari szakember. Ammennyiben fogyasztóként biztonságban akarja magát tudni célszerű időközönként beütemezni az érintésvédelmi rendszer felülvizsgálatát is.


  Sajnos gyakran tapasztalható az, hogy már elvégezték a festési munkákat, és ezeket követően derül ki, hogy a villamos hálózatot fel kell újítani, ami ekkor már nagyobb költséget ró a lakás tulajdonosra.

  Vissza